fredag 21 november 2008

Fyllda paprikor


500g blandfärs
4 st paprikor, röda och gula
smör
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 chili
salt
svartpeppar
1 tsk spiskummin
1 ägg
½ burk finkrossade tomater med vitlökssmak (ca 200 g)
riven ost

Sätt ugnen på 200 grader.
Finhacka lök, vitlök och chili och fräs i smör i nån minut på medelvärme.
Tillsätt färsen och kryddorna och fräs i ngr minuter.
Häll i tomatkrosset och rör om.
Ställ åt sidan och låt svalna lite innan du rör ner det vispade ägget.
Dela paprikorna på längden och kärna ur. Lägg dem sen i en ungsform.
Lägg blandningen i paprikahalvorna och pressa ner ordentligt.
Lägg på lite tomatkross på varje paprika och strö över lite riven
ost.
Serveringsförslag:
Sallad
rivna morötter
gräddfil
creme fraiche
tzatziki

Inga kommentarer: