onsdag 15 oktober 2008

Fyllda biffar (4 st)

½ kg blandfärs
1 ägg
2 tsk salt
peppar
½-1 dl grädde
1 vitlöksklyfta
riven parmesanost
tomater
paprika

Blanda färs, ägg, salt, peppar, pressad vitlök och grädde.
Gör 8 st ganska tunna biffar av färsen och lägg dem på en fuktad skärbräda.
Strö parmesan på fyra av biffarna, lägg sedan på skivad tomat och paprika och på med mer parmesan. Lägg på restrerande biffar och tryck försiktigt ihop.
Stek biffarna i rikligt med smör tills de är genomstekta.


Serveringsförslag:

grillad paprika
rostade rotfrukter i ugn
en grönsallad
Gör en röra med turkisk yoghurt eller cremé fraiche som bas och smaksätt med det du tycker om.

Jag brukar göra dubbel sats av receptet och frysa ner biffarna som blir över.

Inga kommentarer: