söndag 15 februari 2009

Ratatouille


1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 st squash
2-3 paprikor
1 burk hela skalade tomater
3 msk oliv eller rapsolja
2 msk pressad citron
½ tsk salt
timjan
cayennepeppar


Skala löken och skär den i tunna skivor.
Tärna paprikorna och squashen i lite större bitar.
Värm upp oljan försiktigt på svag värme i en stor kastrull.
Lägg i löken och paprikan och låt puttra i ca 10 min.
Lägg i squashen, tomaterna (dela tomaterna lite), pressad vitlök, citronsaft och alla kryddorna.
Rör om och låt koka på svag värme i ca 30-40 min. Rör då och då och låt det mesta av vätskan koka bort.

Denna underbara röra är ännu godare dagen efter, kall som varm.


Serveringsförslag:

Kött- och fiskrätter
köttbullar
kryddiga korvar

Inga kommentarer: