onsdag 5 november 2008

Omelett (1 port)

4 st ekologiska ägg
ca 1 msk grädde
salt
peppar
½ skivad tomat
4 paprikaringar
3 ostskivor
smör

Smält en rejäl klick smör i stekpannan.
Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar lite försiktigt med en gaffel.
Häll smeten i stekpannan och stek på medelvärme till smeten börjar stelna lite grann.
Lägg på tomat och paprika och osten på halva omeletten och vik över den andra halvan.
Stäng av plattan och låt osten smälta på eftervärme.


Serveringsförslag:

stekt fläsk eller bacon
parmaskinka
kassler
kallrökt lax
majonnäs
ajvar
avokado
sallad

En omelett passar utmärkt till både frukost och lunch och går att variera rätt mycket.
Du behöver ju inte använda tomat och paprika som jag har i receptet. Ta tex svamp, oliver, fetaost, lök, mozzarella, färska kryddor mm. Bara att använda fantasin

Inga kommentarer: